Tallers_música - Orquestra Simfònica Sant Cugat

Go to content

Main menu:

6_ SOCIS ORQUESTRA

Cada TALLER consta de 4 sessions. Les tres primeres es realitzen al local de l'Orquestra (C. Marges 25 -aprop del Monestir-),
aquestes sessions tenen una durada de 1h 15' cada una.  A la 4rta sessió anirem i comentarem un assaig de l'Orquestra.

Llenguatge musical bàsic
Prof.: Albert Flores
Comentari
: Us agrada la música? No heu tingut mai l’oportunitat d’estudiar-ne? Saps que vol dir una “simfonia en solm”? En aquest curs obtindrem uns coneixements bàsics que ens obriran les portes a un món fascinant! Descobrirem les notes, la seva afinació, la seva escriptura... les tonalitats, etz. Una manera fàcil d’iniciar-nos en quelcom desconegut, i que ens ajudarà a entendre aquest art que tant ens agrada.
Una iniciació senzilla i amena en la que obtindrem uns coneixements bàsics que ens ajudaran a enriquir la nostra cultura musical.

Com escoltar la música
Febrer 2012 / Dijous: de 17.15 a 16.30 h / Prof.: Josep Ferré
Comentari
:

Introducció a l’harmonia
Prof.: Oriol Ferré
Comentari
: Una nova visió de l’harmonia desde el punt de vista pràctic i vivencial. En aquest taller podeu adquirir els coneixements bàsics per entendre i gaudir d’un dels elements més importants de la música: els acords, la harmonia.

Tècniques de gravació
Prof.: Albert Flores
Comentari
:

Evolució de l’orquestra
Prof.: Albert Flores
Comentari
: Us agrada la música? voleu saber més sobre l’orquestra? Des dels inicis de la música clàssica, aquesta ha evolucionat molt. Com l’art, hem passat per diversos períodes i estils que l’han anat enriquint. Bach, Mozart, Beethoven, Strauss, o d’altres, tenien maneres molt diferents d’orquestració, i en aquest curs ho analitzarem. Gaudirem d’audicions musicals detallades que ens permetrà tenir una visió panoràmica de la Història de la Música.

La partitura d’orquestra
Prof.: Josep Ferré
Comentari
: Abans de construir un edifici, l’arquitecte fa els planos de l’obra. De la mateixa manera el compositor escriu la partitura d’orquestra. Si coneixem com s’estructura podrem seguir la partitura i escoltar al mateix tems la música, la qual cosa ens farà gaudir encara més del fet musical.

L’amor, la mort i l’humor a la música
Abril 2012 / Dijous: de 19 a 20.15 h / Prof.: Jordi Piccorelli
Comentari
:


 
Back to content | Back to main menu