Orquestra Simfònica Sant Cugat


Go to content

Currículum OSSC

1_ ORQUESTRA

Elsmúsics de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat comparteixen un esperit comú els agrada el treball ben fet. I ho manifesten tant en les obres conegudes com en les d'autors poc habituals a les sales de concerts. El seu desig és experimentar amb tot tipus d'estils musicals i ampliar constantment el repertori, el de les peces més clàssiques i el de les partitures més innovadores. Tot això en harmonia amb el públic: l'entusiasme d'aquest és el motor de l'Orquestra.

Creada l’any 1990, l’OSSC ha realitzat més de 500 concerts al Teatre Auditori Sant Cugat, seu de l’Orquestra, i altres escenaris del país com el Palau dela Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de Congressos de Catalunya, l'Auditori de Barcelona, Teatre Tivoli i Teatre Victòria de Barcelona, Palau Sant Jordi, Santa Maria del Mar, Teatre Fortuny de Reus, Teatre Kursaal de Manresa, Atrium Viladecans, Teatre Zorrilla de Badalona, TeatreLa Faràndulade Sabadell, Auditori Enric Granados i TeatreLa Llotjade Lleida i a la nau central del temple dela Sagrada Família.

Un dels fets que fan de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat una orquestra diferent és l’èxit de públic. La seva “Associació d’espectadors” compta amb més de 500 abonats al cicle estable de concerts que l’Orquestra realitza al Teatre Auditori Sant Cugat on és habitual el rètol d’”exhaurides les localitats”.concert més multitudinaris que ha realitzat l'OSSC va ser l'any 2003 amb el tenor Josep Carreras al Palau Sant Jordi de Barcelona davant 20.000 espectadors.

L’any 2010, any del 20è aniversari, l’OSSC ha interpretat obres com: la simfonia nº 2 de J. Brahms, el concert per a dues flautes i orquestra de F. Doppler amb Vincent Lucas i Patricia de No, ballet Petroushka d’Igor Stravinsky, el concert nº 1 per a piano i orquestra de Chopin amb Daniel Ligorio, el ballet “El llac dels cignes” de TXaikovski amb Angel Corella i la seva companyia de ballet clàssic, el Rèquiem Alemany de J. Brahms amb la coral Càrmina i el Cor Aulos, l’espectacle audiovisual “Els colors de la música”, la gira de concerts de “Valsos i Danses” realitzada a diferents ciutats i l’oratori “El Pessebre” de Pau Casals amb motiu del 50 aniversari de la seva estrena a Acapulco a les ciutats d’El Vendrell, Lleida, Terrassa i a la nau central del temple dela Sagradafamília davant 3.500 espectadors.

El repertori de l’OSSC és molt ampli, ambtan diferents com el jazz, la música popular, l’òpera, la música contemporània, el repertori simfònic universal i compositors catalans com: I. Albeniz, J. A. Amargós, P. Bardagí, M. Blancafort, S. Brotons, F. Burrull, J. Carbonell, P. Casals, A. Cohi Grau, E. Eckart, V. Garcia Acin, J. Garreta, A, Guinovart, R. Lamote de Grignon, Ll. Llach, J. Magrané, J. Manen, R. Martínez Valls, Ll. Millet, X. Montsalvatge, E. Morera, X. Pagés, T. Peire, P. Puértolas, F. Queralt, J. Rodríguez Picó, J. Serra, E. Toldrà, J. Vila, A. Vives, T. Xuclà.

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ha actuat sota la direcció de Salvador Brotons, Joan Albert Amargós, Donald Appert, David Jiménez, Peter Herbolzheimer, Jordi Piccorelli i Daniel Gil. El director titular és el mestre Josep Ferré.

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat està patrocinada perla Companyiad'assegurances Catalana Occident i la companyia farmacèutica Ferrer Internacional i compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i el Departament de Cultura dela Generalitatde Catalunya.IMPRIMIRBack to content | Back to main menu